Bemutatkozás

Nagy Éva vagyok, pszichológus. 2020-ban végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem pszichológia szakán. A Lelki Egészségvédő Alapítvány képzésein pedig a művészetterápia és a meseterápia módszereivel ismerkedhettem meg. 

Személyes és online konzultációk keretében igyekszem segíteni a hozzám fordulókat, akik úgy érzik, hogy elakadtak az élet valamely területén és támogatásra lenne szükségük ahhoz, hogy a fennálló problémát vagy helyzetet megoldják. Munkám alapja az elfogadás és a megértés. Konzultációim során törekszem egy biztonságos és elfogadó légkör kialakítására, ahol teljes odafigyeléssel fordulok kliensem felé, akik gondolataik, érzelmeik, nehézségeik kifejezésére kapnak lehetőséget különböző módszerek segítségével. A felmerülő kérdés és/vagy probléma körüljárását és feldolgozását segítem a lehető legjobb tudásom szerint (mese- és művészetterápiás elemeket használva). 

Milyen módszerrel dolgozom?

Egyéni konzultációim során a kliens igényeinek megfelelően személyre szabottan alkalmazok egy-egy művészet-, illetve meseterápiás elemet. Hiszem azt ugyanis, hogy ez is lehet egy kommunikációs csatorna közöttünk, mely segíthet a probléma megfogalmazásában vagy annak szavak nélküli kimondásában. Egy-egy alkotás vagy mese segíthet abban, hogy önmagunkat és aktuális élethelyzetünket jobban megismerjük, új nézőpontokat alakítsunk ki, s megoldásokat találjunk. Amennyiben bármilyen ellenállást érez magában e módszerekkel kapcsolatban, mellőzni fogom azokat. Valamint az első konzultáció során ezeket nem alkalmazom, a hangsúly a megismerkedésen és a cél, közös út kijelölésén van.

 

Miben tudok segíteni?

Állásinterjúra, vizsgára való felkészítés

Dohányzás leszokás segítés

Életközépi/’életkezdeti válság’

Életvezetési tanácsadás

Gyász feldolgozás

Indulatkezelési problémák

Karrier tanácsadás

Kiégés

Kommunikációs tréning/fejlesztés

Konfliktuskezelés

Önismeret fejlesztés

Önértékelési problémák

Párkapcsolati tanácsadás

Stressz és stresszkezelés